Важно съобщение за студентите, които ще защитават дипломни работи на 13.07.21 г.

 

Уведомяваме студентите, които ще защитават дипломни работи на 13.07.21 г., че системата за антиплагиатство ще бъде отворена за качване на работите според процедурата и указанията на 28.06.21 г. и ще бъде затворена на 5.07.21 г.

Проверката за антиплагиотство се извършва в системата Мудъл. Молим студентите да се запознаят с указанията за качване на файл с дипломна работа за проверка за уникалност.  

 

Оторизирани лица:

Оторизирано за ФСлФ лице – Ружа Мускурова - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Оторизирани за специалностите лица:

Славянска филология – гл.ас. д-р Жана Станчева -  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Балканистика – д-р Божана Филипова - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Българска филология – инспектор Силвия Ганчева (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) и инспектор Полина Заркова  (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

  • Завършената дипломна работа, одобрена от научния ръководител, преминава през процедура за проверка срещу плагиатство. Въвеждането на работата в системата StrikePlagiarism трябва да стане не по-късно от 2 седмици преди датата на защитата.
  • При липса на неправомерно заимстване на текст от чужди източници, след като научният ръководител се запознае с Доклада за сходство, той взема решение за даване на ход на процедурата за защита.
  • Научният ръководител попълва Протокол за проверка на оригиналността на дипломна работа (Приложение 1)  и Становище (Приложение 2) и ги подписва. Те са част от документацията, която се предава на рецензента.
  • Дипломната работа се рецензира от щатен преподавател или редовен докторант след първата година на обучение, определен с решение на катедрата.
  • Преминалата през системата за превенция от плагиатство работа се разпечатва в 2 екземпляра, единият от тях се предава в катедрата, а другият се предоставя на рецензента. Електронен вариант на работата се изпраща на научния ръководител, който го препраща на членовете на комисията. Срок: не по-късно от една седмица преди датата на защита.
  • Катедрата води регистър на защитените дипломни работи, който съдържа темата, името и факултетния номер на дипломанта, името на научния ръководител, датата на защита.