Плащане на семестриални такси за летния семестър на уч. 2022/2023 г. чрез СУСИ

 

Кампанията в СУСИ за плащане на семестриалните такси за летен семестър на 2022/2023 учебна година ще бъде в интервала 03.01.-20.02.2023 г. и ще бъде достъпна от студентския профил. При нея се използва системата за разплащане на ePay/EasyPay (вече и директно с дебитна/кредитна карта). При такова плащане отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка и присъствено записване. Записването в отдел "Студенти"  на студентите, отговарящи на общите изисквания и платили чрез СУСИ,  става без да е  необходимо присъствието на студента. Заверката на студентската книжка се осъществява в срок до две седмици от началото на семестъра (съгласно заповед РД 19-80/11.02.2020 г.).

 

За извършване на плащането операторът Ипей АД начислява съответни такси - https://www.fmi.uni-sofia.bg/bg/node/7411 .

 

Кампанията не важи за приетите от летен семестър на 2022/2023 уч. г.  Студентите могат да заплащат семестриалната си такса чрез СУСИ за втори и всеки следващ семестър на следването си.

 

Забележка: Моля обърнете внимание, че съгласно изискването за Записване за нов семестър - https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/uchebni_proceduri_i_srokove/zapisvane_za_nov_semest_r  , а и за да виждате курсовете в Мудъл (за което е необходимо да имате семестриален запис за летен семестър, който ще Ви бъде направен след като платите семестриалната си такса) трябва да платите (независимо, че крайният срок на кампанията е 20.02.2023) преди началото на летния Ви семестър:

 

- за задочно обучение - до 23.01.2023 г.

- за редовно обучение - до 20.02.2023 г.

 

В случай че не сте платили до съответната дата, не пишете на администраторите с въпроси защо не виждате курсовете в Мудъл!

Подробна информация - https://www.fmi.uni-sofia.bg/bg/plashchane-na-studentski-semestrialni-taksi-0 .

При проблеми, свързани с плащането чрез СУСИ, моля обръщайте се към администратора на СУСИ за Факултета по славянски филологии инсп. Емилиян Николов на адрес  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , тел. 9308 387.