Конкурс за селекция по програма „Еразъм+” за академичната 2014/2015 г.

КОНКУРС ЗА СЕЛЕКЦИЯ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+”

ЗА АКАДЕМИЧНАТА 2014/2015 година

 

Факултетът по славянски филологии обявява конкурс за студентска мобилност по програма „Еразъм+”.

 

 

Списък на университетите-партньори, условията за участие в студентска мобилност на СУ, както и информация за размера на финансовата подкрепа се прилагат към тази обява. Част от предложените за подписване и продължаване договори все още очакват потвърждението на университета, партньор на Софийския университет, поради което не са включени в обявата. Ако в сроковете на кандидатстване такова потвърждение бъде получено в Отдел „Международна дейност и протокол”, това ще бъде съобщено на сайта на Факултета по славянски филологии.

 

Необходими документи за кандидатстване:

  1. Молба (свободен текст; университетите, за които се кандидатства, да бъдат посочени  в желания от студента ред).
  2. Мотивационно писмо.
  3. 3.CV– европейски формат.
  4. Академична справка.
  5. Документ (академична справка, диплома, сертификат) за владеене на езика на страната, за която се кандидатства (или езика, на който се води обучението).

Допълнителна информация:

  1. Могат да кандидатстват студенти от всички специалности и програми на Факултета по славянски филологиии.
  2. Обучението в приемащия университет е в научно направелние „Филология” и по възможност в същата специалност, изучавана във Факултета по славянски филологии на Софийския университет.
  3. В конкурса могат да участват студенти от трите степени на обучение (бакалаври, магистранти, докторанти) в редовна и задочна форма, като последните се обучават в редовна форма в приемащия университет.
  4. Класирането се извършва на базата на успеха на кандидатите, степента на владеене на езика, специалността, образователната степен.
  5. Детайлизирана информация относно условията на програмата и критериите за селекцията можете да получите от Координатора по програма “Еразъм” на Факултета по славянски филологии проф. д-р Ренета Божанкова (bozhankova@slav.uni-sofia.bg) и от членовете на факултетската комисия.

Университети, предлагащи обучение по програма „Еразъм +” (обновена информация)

Критерии за допустимост и селекция на студенти и докторанти

Индивидуални грантове за студентска мобилност с цел обучение за акад. 2014/2015 г.

Документите се подават в срок до 17 март 2014 г. (включително) в Деканата на ФСФ – кабинет 230.