Елена Руневска

Елена Руневска е асистент в Катедра по български език като чужд от 2008 г. Завършила е 22. СОУ „Г. С. Раковски“ с хуманитарен профил. Продължава обучението си в Института по библиотечно дело със специалност „Библиотечно дело и билиография“ със степен „бакалавър“. Възпитаничка е на първото висше учебно заведение у нас в специалността „Българска филология“ със степен „магистър”. В студентските си години е автор и водещ на рубриката „Из архивите на Националната библиотека” по БНР, програма „Хоризонт”. До 2003 година е водещ на предаването „Езикова култура за всекиго” по образователна телевизия ЕСЕТ.

Автор / съавтор е на следните учебни практикуми:

Антология „Страници от българската литература“,  „Фокус върху думите. Лексикални материали за чуждестранни студенти – медиен профил със свободно владеене на езика“, „практикум по лексикология – български език като чужд за напреднали“, „практикум по български език като чужд за напреднали – устойчиви словосъчетания и изрази“.

Катедра: Български език като чужд

Водени учебни дисциплини: 

  • Практически български език – морфология и синтаксис

Научни интереси: Съвременен български език, съвременни лексикални процеси, семантика, езикова метафора и преподаване на български език като чужд

Връзки: