uni14

 

С академично тържество Софийският университет „Св. Климент Охридски“ ще отбележи патронния си празник

 

25 ноември 2014 г., 08.00 ч.

 

В 8:00 часа в академичния параклис „Св. Климент Охридски” в Богословския факултет на Софийския университет Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейски митрополит Антоний ще отслужи празнична утреня и божествена света литургия.

 

В 10:30 часа Академическият съвет на Софийския университет начело с ректора проф. Иван Илчев ще поднесе венец пред паметника на св. Климент Охридски.

 

Академичното тържество по повод празника ще се проведе в Аулата на Софийския университет и ще започне в 11:00 часа.

Тържеството ще бъде открито от проф. Иван Лалов. Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев ще поздрави академичната общност по повод празника. Деканът на Философския факултет на СУ проф. д-р Димитър Денков ще произнесе академично слово на тема „Просвещение и въображение“.

 

Тържеството ще продължи с връчване на дипломите на новоизбраните професори за периода от 25 ноември 2013 г. до 25 ноември 2014 г., както и с връчване на:

- Голямата награда за научна и изследователска дейност “Софийски университет Св. Климент Охридски”;

- Наградата на Столичната община за най-добър млад учен на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“;

- Годишните награди на Алма матер за учебната 2014/2015 г. по повод патронния празник на Софийския университет;

- Годишната стипендия на името на братя Евлоги и Христо Георгиеви за студент от Карлово;

- Годишната стипендия на името на Надежда Дженева за студент от профил „Радио“ на Факултета по журналистика и масова комуникация;

- Годишната стипендия съвместно с Българската национална телевизия на името на д-р Младен Младенов за студент от профил „Телевизия“ на Факултета по журналистика и масова комуникация;

- Годишната стипендия за студентски постижения в радио или телевизионната журналистика на името на проф. Михаил Минков;

- Годишната награда за изследователски и научни постижения в областта на компютърните науки, математическата логика и изчислимостта на името на проф. дмн Иван Сосков.

 

Тържеството ще завърши с музикална програма на хорови състави към Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“, лицей към Софийския университет.