rabotilnici copy

 

Инициативата „Граждански работилници“ ще се състои на 21 май

 

Инициативата „Граждански работилници“ ще се проведе на 21.05 от 14:00 до 17:00 в сградата на БТПП (ул. Искър 9). Нейни организатори са Информационният портал за НПО и младежката организация JCI България. Събитието е част от програмата по отбелязването на петата годишнина на Портала.

Проектът е по случай на 5-годишнината на НПО портала.

 

Концепцията на работилниците е в рамките на 3 часа групи съставени от ученици, студенти, представители на бизнеса, администрацията и НПО сектора да „изработят“ свой проект по някоя от следните теми: Подкрепа на деца и родители, Дарителство и благотворителност, Здравеопазване и права на пациента, Околна среда, Социални услуги и дейности. Темите на проектите отговарят на най-отразяваните теми в НПО сектора от статистиката на Информационния портал за НПО.

 

Накрая трите най-добри проекта ще представят продукта на своето вдъхновение.

Всяка група ще има ментор и ще получи консултация от PR експертите Деница Илиева, координатор „Комуникации и ресурси“, Habitat for Humanity и Десилава Василева, управител на Idea Advertising and PR. Те ще дадат основни насоки за промотиране и налагане на изготвените проекти пред медиите и обществото.

Регистрационна форма -

https://docs.google.com/forms/d/1miSkjAgbc6gCX3kSbenYNL-vCZ5ee98ZRDWcxXTxWRc/viewform?c=0&;w=1

 

„Добрият проект и правилното стратегическо планиране са основата на успешната кауза и привличането на поддръжници. Затова се надяваме работилницата да има практическа полза за участниците”, коментира Яна Събева, член на УС на Българското дружество за връзки с обществеността.

Трите най-добри проекта ще бъдат представени пред публиката в края на събитието.

 

„За пет години НПО порталът успя да се утвърди като най-голямата общност на неправителствени организации и хора с кауза в България. НПО работилниците са стъпка напред в създаването на активно гражданско общество. Ние вярваме, че каузата не се намира. Тя се създава“, коментира повода за събитието редакторът на www.ngobg.info Виктория Юлиянова.

 

„В своята работа JCI се води от нуждите на обществото. Целта на инициативата е да достигнем до формулиране на устойчиви решения, съобразени с основите фактори, които създават тези нужди. Гражданските работилници са изградени именно на тази основа и дават възможност да получим пълна картина, взимайки предвид гледните точки на различни групи от обществото“, отчете като основна причина участието на JCI президентът на локалната организация в София Ана Николова.

 

В събитието участие ще вземат експерти от Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Фондация „С.Е.Г.А“, Фондация „СМАРТ“, Център за приобщаващо образование, Български център за нестопанско право и др.

 

„Гражданските работилници“ се организират с подкрепата на Българското дружество за връзки с обществеността и любезното домакинство на Българската търговско-промишлена палата. Медиен партньор на събитието е b2bmedia.

 

За Информационния портал за НПО:

Информационният портал за неправителствените организации в България е създаден през 2009 г. от Българския център за нестопанско право и Фондация ПАЦЕП. Той предлага новини, календар с предстоящи събития, обяви за работа и доброволчество и база данни с близо 6000 НПО. За пет години www.ngobg.info успя да се утвърди като средище на хората от гражданския сектор, медиите, бизнеса и доброволци ентусиасти.

 

За JCI:

JCI Bulgaria е национален клон на Junior Chamber International– международна неправителствена организация обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят. Организацията работи по проекти свързани с бизнеса, обществото и културата, международната дейност и обученията. JCI стартира своята дейност в далечната 1915 г. в щата Мисури, САЩ и към момента има представителства в 124 държави. В България JCI съществува от 2010 г. с локални секции в София, Пловдив, Варна и Русе.

 

Среща за студентите от Факултета по славянски филологии - 21.05.2015 г. от 13.15 часа пред програмата на специалност "Българска филология".