Церемония по награждаване на победителите в конкурса „Студент на годината“ на Софийския университет

 

student-uni



В петък, 10 юни 2016 г., в 19.00 часа в Аулата на Софийския университет ще се състои церемония, на която ще бъдат наградени отличените в конкурса „Студент на годината“ на Софийския университет.

Конкурсът „Студент на годината“ се организира от Студентския съвет на най-старото висше училище за първи път в 19-годишната история на студентската организация.

Жури с председател ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и членове проф. Иван Илчев – ректор на Университета в периода 2007-2015 г., Вяра Анкова – генерален директор на Българската национална телевизия, Веселин Милев – председател на постоянната комисия по здравеопазване и социални науки в Столичния общински съвет, проф. Даниел Вълчев – министър на образованието в периода 2005-2009 г., Милена Дамянова – председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание, Елена Маринова – президент на „Мусала Софт“, д-р Веселин Милев - председател на Комисията по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет, Асен Марков – заместник-министър на младежта и спорта и Яна Вангелова – председател на Националното представителство на студентските съвети разгледа 81 постъпили кандидатури.

Кандидатите са разделени в следните професионални направления: педагогически науки, хуманитарни науки, социални науки, стопански науки, правни науки, природни науки, математика и информатика, здравеопазване, спорт и доброволческа дейност.

От десетте победители в отделните категории журито избра най-добрите трима студенти на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.