Културният център на СУ „Св. Климент Охридски“

ви кани на

 

ЛЕТНИ НОЩИ

концерт с творби на композиторите

Хектор Берлиоз, Едвард Григ и Франсис Пуленк

 

в изпълнение на

Галя Павлова (мецосопран) и Камий Гранден (пиано)

 

Poster-20-June

 

 

20 юни 2017, 19.00 часа

Аула на Софийския университет

ВХОД СВОБОДЕН!

 

На 20 юни (вторник) от 19:00 в Аулата на Софийски университет ще можете да се насладите на някои от най-вълнуващите, но малко познати на българската публика творби на композиторите Хектор Берлиоз, Франсис Пуленк и Едвард Григ.

 

Освен, като оперна певица и вокален педагог, Галя Павлова е известна и като пръв изпълнител в България на редица произведения, като „Девата“ на Масне, „Библейски песни“ на Дворжак в изпълнение с орган, „Психея“ на Де Файя и др. На пианото ще й партнира французойката Камий Гранден – млад пианист с множество отличия и сериозно присъствие на международна сцена.

 

Акцент по време на концерта ще бъдат композициите: „Призракът на Розата“, „Пътища на любовта“, „Ангели на музиката“ и „Пролет“.

 

„Красиви, нежни, проникновени мелодии с френски финес и текстове, посветени на размишления за любовта, живота и вечността.“

(Галя Павлова)

 

„Особените хармонии на Берлиоз и Пуленк, и оркестрирането им, показват един специфичен начин да бъдат описани различни пейзажи и чувства, създавайки изключителна атмосфера и настроение. За мен това е интимна пътека не само из стила на композиторите, но и към тяхната епоха.“

(Камий Гранден)

 

Културен център на СУ