СЪОБЩЕНИЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ ЯВЯВАТ НА ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ И НА ЗАЩИТА НА ДИПЛОМНИ РАБОТИ НА 10.09.2024 г.

 

Уведомяваме студентите, които ще се явяват на държавен изпит и на защита на дипломни работи на 10.09.2024 г., че трябва да подадат заявление от 26.08. до 05.09.2024 г. в отдел "Студенти" (каб. 215). Системата за антиплагиатство ще бъде отворена за качване на работите според процедурата и указанията на 26.08.2024 г.  и ще бъде затворена на 05.09.2024 г.

Проверката за антиплагиатство се извършва в системата Мудъл. Студентите могат да се  запознаят с указанията за качване на файл с дипломна работа за проверка за уникалност

 Оторизирани лица:

Оторизирано за ФСлФ лице – Ружа Мускурова - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Оторизирани за специалностите лица:

Българска филология – инспектор Силвия Ганчева (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Преминалата през системата за превенция от плагиатство работа се разпечатва в 1 екземпляр, който се предава в катедрата. Електронен вариант на работата се изпраща на научния ръководител, който го препраща на членовете на комисията.  Срок: не по-късно от една седмица преди датата на защита.

Към хартиения вариант се предава и подписана Декларация за авторство и разрешаване на ползването на авторски произведения от студента. С нея се позволява съхраняването ѝ и достъпът до текста в електронните бази данни на библиотеката. 

Заявления могат да подават само студенти, завършили семестриално.

 

Заявление

Клетвена декларация