- Ahmeti, Donika. E nesërmja më ë mirë. “Hivzi Sylejmani”, 2005.

- Arapi, Fatos. Këngë te moçme shqiptare. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1986.

- Basha, Eqrem. Doktrina e të menduart vetëm \poezi e zgjedur\. Prishtinë, 2006.

- Baze, Mero. Realitete shiqiptaro – amerikane. Tiranë, Koha, 1997.

- Bedo, Resul. Gjermë të ndezura. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1980.

- Berisha, Anton. Përkime poetike. Prishtinë, Rilindja, 1978.

- Buzuku dhe shkrimet e hershme shqipe. Sesioni Shkencor Ndërkombëtar për Gjuhën dhe Letërsinë Shqiptare. Tetovë, 2006. (2)

- Çajupi, Andon Zako. Vepra letrare, II. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1984.

- Çajupi, Andon Zako. Vepra letrare, III. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1984.

- Camaj, Martin. Vepra Letrare, 3 /Dranja, Nema, Buelli, Palimpsest/. Tiranë, Apollonia, 1996.

- Camaj, Martin. Vepra Letrare, 4 /Proza/. Tiranë, Apollonia, 1996.

- Camaj, Martin. Vepra Letrare, 5 /Drama/. Tiranë, Apollonia, 1996.

- Çaushi, Tefik. Kadare. Fjalor i  personazheve. Tiranë, Enciklopedike, 1995. (2)

- Çaushi, Tefik. Universi letrar i Kadarese. 1993. (2).

- Çupi, Rudina. Shkopsitje. Tiranë, 2006.

- Dado, Floresha. Proza nëpër teknikat poetike. Tiranë, Botimet Toena, 1997.

- De Rada, Jeronim. Këngët e milosaos. Prishtinë, 1968.

- Del Gaudio, Xhuzepe. Zemër arbëreshe.  Tiranë, “Naim Frashëri”, 1984.

- Ferri, Rexhep. Punë gjaku. Prishtinë, Rilindja, 1978.

- Frashëri, N.H.. Histori e Skënderbeut. Tiranë, 1966.

- Frashëri, Naim. Lilet e verësë. Tiranë, Ndërmarrja Shtetërore e botimeve Naim Frashëri, 1961.

- Frashëri, Naim. Poezi. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1977.

- Frashëri, Naim. Të Vegjëlit. Tiranë, “Mihal Duri”, 1956.

- Frashëri, Naim. Vepra të zgjedhura, II. Tiranë, 1985. (2)

- Frashëri, Thoma. Dikush kaloi kufirin. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1965.

- Fype, Llazar. Fyelli dhe pushka. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1983

- Gajtani, Adem. Amfora e fundosur. Prishtinë, Rilindja, 1977.

- Gërvalla, Jusuf. Kanjushë e verdhë. Prishtinë, Rilindja, 1978.

- Gjata, Fatmir. Zëmër shqiptare. Tiranë, 1965.

- Gjerqeku, Enver. Pengu \përmbledhje sonetesh\. Prishtinë, Rilindja, 1977.

- Gunga, Fahredin. Kepi i Shpresës së mirë. Prishtinë, Rilindja, 1973.

- Haliti, Faslli. Mesazhe fushe /poezi/. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1984.

- Hamiti, Serbi. Teksti i dramatizuar. Prishtinë, Rilindja, 1978.

- Hanku, Lutfi. Neper gjurmet e heroit. Tiranë, “8 Nentori”, 1974.

- Hasani, Hasan. Suferinë. Prishtinë, Rilindja, 1977.

- Heroina /tregime për gruan/. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1976.

- Hidhe, vallen, Luma e kuqe. Këngë popullore të mbledhura në Lumë nga Kamber Zela. Ed. Koyma Vasili. Tiranë, “Naim Frashëri“, 1984.

- Historia e Letersisë Shqiptare të Realizmit socialist /dispensë e parë/. Tiranë, 1985.

- Hysa, Bedri. Myshqe. Prishtinë, Rilindja, 1977.

- Isaku, Murat. Plagët. Vol. II. Tetovë, Klubi letrar 94, 2005.

- Jaçellari, Halil. Tregime. Tiranë, Onufri, 2002.

- Jeta e ere / Revistë letrare 1949-1979/, 4. Prishtinë, 1979.

- Jorgaqi, Nasho. Estetika e fjales shqipe (studime, artikuj, ese). Elbasan, Onufri, 1996.  (2)

- Jorgoni, Perikli. Ballada e yjeve të ndezur /poema/. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1976.

- Kadare, Ismail. Ardhja e migjenit në letërsinë shqipe. Tiranë, “8 Nentori”, 1991.  (2)

- Kadare, Ismail. Poemi e poesie scelte. Tirana, “Naim Frashëri”, 1968.

- Kajtazi, Halil. Nga lirika popullore e drenicës.  Prishtinë, Rilindja, 1974.

- Kelmendi, Ramiz. Abrakadabra. Prishtinë, Rilindja, 1974.

- Kelmendi, Ramiz. Shtatë persona ndjekin autorin.  Prishtinë, Rilindja, 1975.

- Këngë populorre historike (1878 – 1912). Tiranë, 1962.

- Kongoli, Gazmend. Ditët e gjelbra. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1964.

- Kukaj, Rifat. Qafa e ujkonjës. Prishtinë, Rilindja, 1977.

- Kyçyku, Ardian – Christian. Home. Bucureşti, Librarium Haemus, 2007.

- Leka, Lavdie. Djemtë e rrugicës me kalldrëm. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1976.

- Leka, Lavdi. Mos e kendo ate kenge. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1964.

- Malltezi, Xhevat. Skalitësit e lirisë.  Tiranë, “Naim Frashëri”, 1976.

- Markoviq, Svetozar. Ku vete shoqëria. Prishtinë, Rilindja, 1978.

- Migjeni. Poezi. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1980.

- Miloti, Tonin. Poezia shqipe.  Tiranë, “Naim Frashëri”, 1974.

- Morava, Zyhdi. Ujkiu i natës së fundit. Morava, 1996.

- Muço, Betim. Ditëlindja e këngës /poezi/. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1983.

- Musaraj, Shveqet. Poezia shqipe.  Tiranë, “Naim Frashëri”, 1974.

- Nikolla, Niko. Lamtumirë Vlorë!.  Tiranë, “Naim Frashëri”, 1984.

- Noli, Fan.S.. Vepra 6. Oratoria, autobigrafia, letërkëmbimi, intervista të ndryshme. Tiranë, 1996.

- Papi, Petro. Koci Bako. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1965

- Petrela, H.M.. Kronike e  viteve të paharruara.  Tiranë, “Naim Frashëri”, 1965.

- Pogaçi, Katjusha. Fjala jonë, poezi. Tiranë, Shtëpia botuese Naim Frashëri, 1983.

- Qosja, Rexhep. Anatomia e kulturës. Prishtinë, Rilindja, 1976.

- Qosja, Rexhep. Kontinuitete. Prishtinë, Rilindja, 1972.

- Qosja, Rexhep. Mite të zhveshura. Prishtinë, Rilindja, 1978.

- Qosja, Rexhep. Panteoni i pralluar. Prishtinë, Rilindja, 1973.

- Qosja, Rexhep. Populli i ndaluar. Tiranë, Enciklopedike, 1990.

- Raifi, Mensur. Tri moderna albanska pesnika /Ljasguš Poradeci, Fan Noli, Mideni/. Priština, Društvo Književnih Prevodila Kosova, 1987.

- Rinor, Vrull. Me fushat dhe malet tona. Tiranë, “8 Nentori”, 1976.

- Rrahmani, Nazmi. Malësorja. Prishtinë, Rilindja, 1974.

- Rrahmani, Nazmi. Toka e përgjakur. Prishtinë, Rilindja, 1977.

- Salihu, Salajdin. Natë e blertë vetmie. Shkup, Serembe, 2006.

- Sami Frashëri, Vepra 00. Bibliografia & Kumtesat.

- Seitaj, Nazmi. Krahët e nositit. Tiranë, 2006.

- Shaqiri, Ismet. Më kujtohet.... Prishtinë, Rilindja, 1977.

- Shehu, Maksut. Ylli në zemër.  Prishtinë, Rilindja, 1976.

- Shehu, Mehmet. Lufta per çlirimin e Tiranës. Botim IV. Tiranë, “8 Nentori”, 1976.

- Shkreli, Ymer. Trilogji Ilire. Prishtinë, Rilindja, 1977.

- Shuteriqi, Dhimiter. Poezia Shqipe.  Tiranë, “Naim Frashëri”, 1974.

- Skiroi, Zef. Milli e Haidhia. Tiranë, Dituria, 1994.

- Sulejman, Hivzi. Fëmijët e lumit tim. Prishtinë, Rilindja, 1974.

- Sulejman, Hivzi. Njerëzit. Prishtinë, Rilindja, 1974.

- Sulejman, Hivzi. Poezi-drama. Prishtinë, Rilindja, 1974.

- Sulejman, Hivzi. Tregime. Prishtinë, Rilindja, 1974.

- Topollaj, Shpendi Hulësi. Lotët e zambakut (fate oficerësh). Tiranë, “Marin Barleti”, 1998.

- Xhaferi, Hamit, Mustafa Ibrahimi. Shqyrtime sociolingusitike, Dallimet gjuhësore midis gjinive dhe figura e gruas në poezinë popullore. Tetovë, 2006.(2)

- Xhai, Spiro. Dashuri cigane / tri novela/. Tiranë, “Naim Frashëri”, 1965.

- Xhuvani, Dhimitër. Jetë në arkivol. Tiranë, Duturia, 1993.

- Zaloshnja, Moisi. Kohët ndryshuan. Tiranë, “ Mihal Duri”, 1957.

- Zamputi, Injac. Fishta / koha, njeriu, vepra/. Tiranë, “Pasqyra”, 1993. (2)

- Zjarri në breg ( poezi e huaj). Red. Ali Podrimija. Prishtinë, Rilindja, 1977.

- Zonja e Shpirtit Eleonorë. Njeriu perballe qenies. Phoenix, 1997.