erasmus3

 

КОНКУРС ЗА СЕЛЕКЦИЯ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+”

ЗА АКАДЕМИЧНАТА 2014/2015 година

 

Факултетът по славянски филологии обявява конкурс за студентска мобилност по програма „Еразъм+”.

 

 

Списък на университетите-партньори, условията за участие в студентска мобилност на СУ, както и информация за размера на финансовата подкрепа се прилагат към тази обява. Част от предложените за подписване и продължаване договори все още очакват потвърждението на университета, партньор на Софийския университет, поради което не са включени в обявата. Ако в сроковете на кандидатстване такова потвърждение бъде получено в Отдел „Международна дейност и протокол”, това ще бъде съобщено на сайта на Факултета по славянски филологии.

 

Необходими документи за кандидатстване:

1. Молба (свободен текст; университетите, за които се кандидатства, да бъдат посочени  в желания от студента ред).

2. Мотивационно писмо.

3. CV – европейски формат.

4. Академична справка.

5. Документ (академична справка, диплома, сертификат) за владеене на езика на страната, за която се кандидатства (или езика, на който се води обучението).

 

Допълнителна информация:

  1. Могат да кандидатстват студенти от всички специалности и програми на Факултета по славянски филологиии.

  2. Обучението в приемащия университет е в научно направелние „Филология” и по възможност в същата специалност, изучавана във Факултета по славянски филологии на Софийския университет.
  3. В конкурса могат да участват студенти от трите степени на обучение (бакалаври, магистранти, докторанти) в редовна и задочна форма, като последните се обучават в редовна форма в приемащия университет.
  4. Класирането се извършва на базата на успеха на кандидатите, степента на владеене на езика, специалността, образователната степен.
  5. Детайлизирана информация относно условията на програмата и критериите за селекцията можете да получите от Координатора по програма “Еразъм” на Факултета по славянски филологии проф. д-р Ренета Божанкова (bozhankova@slav.uni-sofia.bg) и от членовете на факултетската комисия.

 

Университети, предлагащи обучение по програма „Еразъм +” (обновена информация)

 

Критерии за допустимост и селекция на студенти и докторанти

 

Индивидуални грантове за студентска мобилност с цел обучение за акад. 2014/2015 г.

 

 

Документите се подават в срок до 17 март 2014 г. (включително) в Деканата на ФСФ – кабинет 230.