panair na knigata

 

 

От 9 до 14 декември в НДК ще се проведе Международния панаир на книгата с участието на много издателства.Очаквайте скоро подробната програма по издателства.

 

В рамките на панаира се провежда и Софийския международен литературен фестивал. Основната програма ще се проведе по време на Софийския международен панаир на книгата от 9 до 14 декември на Мраморно фоайе на НДК. Цялото пространство от 300 кв. м. ще бъде оформено тематично и ще включва сцена, детски кът, кафене, щанд за книгите на авторите-гости и други заглавия от нордската литература.

 

Литературният фестивал вече започна своите прояви. Той е организиран от Асоциация „Българска книга“ и тази година ще бъде с фокус върху литературата от Скандинавския север. Събитието ще се проведе от 25 ноември до 14 декември с богата програма, която включва: - представяне на 12 автори от 5 скандинавски страни (Дания, Норвегия, Исландия, Швеция, Финландия);

 

- лекции и дискусии, организирани съвместно с катедра по Скандинавистика на СУ „Св. Кл. Охридски“;

- филмова програма, осъществена в партньорство с фестивала „Северно сияние“;

- специален панел за криминална литература;

- изложба на корици и илюстрации; атрактивна детска програма; вечери с поезия и музика.

Фестивалът ще бъде първото толкова мащабно и мултижанрово събитие, представящо културата на региона.

 

Мраморно фоайе на НДК. Цялото пространство от 300 кв. м. ще бъде оформено тематично и ще включва сцена, детски кът, кафене, щанд за книгите на авторите-гости и други заглавия от нордската литература.