Указания и срокове за качване на файл с дипломна работа за проверка за уникалност

Защити на дипломни работи – 08.11.2024 г.

 

Предварителни изисквания и указания за качване на файл с дипломна работа (магистърска теза) за проверка за уникалност и плагиатство

 

Проверката за уникалност и плагиатство се извършва в системата за електронно обучение на СУ – https://elearn.uni-sofia.bg

Изисквания за качване на дипломната работа в системата:

  • Студентите трябва да са регистрирани в системата Moodle на СУ
  • След 21.10.2024 г. дипломантите ще видят в профила си в Мудъл, в Моите курсове, курс с название „Защити на дипломни работи (съотвeтната специалност) – 08.11.2024 г.“. Можете да стигнете до курса и по следния път:

От началната страница на elearn.uni-sofia.bg се логвате в системата – Дипломни работи и дисертации (долу вдясно) – Факултет по славянски филологии – избирате Магистърски програми (Балканистика или Славянска филология)  – папка 2023/2024 – Защити на дипломни работи – 08.11.2024 г.

Кликвате върху линка на курса и след това върху „Добавяне на изпълнение“. Оттук можете да качите вашата дипломна работа. Трябва да приемете условията и да потвърдите.

  • Файлът може да бъде във формат doc, docx или pdf
  • В заглавието на файла трябва да фигурира името на дипломанта
  • Препоръчително е заглавието на файла да е на латиница
  • Студентът трябва внимателно да избере файла, който ъплоудва в системата, тъй като има право да качи файла си само веднъж.
  • Студентите могат да качват дипломните си работи в системата за проверка от 21 октомври до 30 октомври (до 24 ч.) 2024 г.

Указания за изготвянето на дипломна работа във ФСФ

 

Научният ръководител попълва Протокол за проверка на оригиналността на дипломна работа (Приложение 1) и Становище (Приложение 2) и ги подписва. Те са част от документацията, която се предава на рецензента.